Veelgestelde vragen

De vergoeding die je ontvangt voor het geven van studiebegeleiding en bijles is afhankelijk van je eigen ervaring, het niveau van de begeleiding en de locatie waar de begeleiding doorgaat. Naarmate je meer ervaring opdoet met les geven, bouw je ook ervaringspunten op en verdien je meer! We bespreken jouw vergoeding in een persoonlijk intakegesprek.
De uitbetaling gebeurt maandelijks. De integrale vergoeding inclusief eventuele verplaatsingsvergoeding ontvang je in het midden van de volgende maand, op voorwaarde dat je de agenda hebt ingevuld voor de laatste dag van de maand.
Jouw motivatie, cv en puntenlijsten worden eerst door BijlesHuis geanalyseerd. Hieruit maken we een eerste selectie. Vervolgens nodigt BijlesHuis de potentiële lesgever uit voor een gesprek. Onze medewerkers zoeken voor elke student de juiste match op basis van kennis, persoonlijkheid en beschikbaarheid. Meer informatie vind je bij hier.
BijlesHuis is een erkend platform in Deeleconomie. Hierdoor kan je eenvoudig lesgeven, zonder een zelfstandig statuut. Wat betekent dit concreet? - Geen administratie voor jou, dat regelen wij! - Maximale verdienste van €6.250 in 2019 (jaarlijks geïndexeerd), vrij van belastingen Je kan géén gebruik maken van Deeleconomie in volgende situaties: - Je hebt een zelfstandig statuut (bijberoep of hoofdberoep) met als hoofdactiviteit 'Les geven'. Hoe je kan factureren, wordt besproken in het intakegesprek. - Je bent werkzoekend en ontvangt een werkloosheidsuitkering. In dat geval moet je een goedkeuring aanvragen bij de instantie die de uitkering uitbetaalt. - Je ontvangt een ziekte-uitkering. In dat geval moet je een goedkeuring aanvragen bij de instantie die de uitkering uitbetaalt. Alle informatie over Deeleconomie vind je hier.
BijlesHuis is een erkend platform in Deeleconomie. Dit betekent dat je jaarlijks tot €6.250 belastingvrij kan verdienen (in 2019, wordt jaarlijks geïndexeerd) met het geven van bijles. Je betaalt tot dat bedrag dus geen belastingen! Meer informatie over Deeleconomie vind je op de website hier. Indien je een zelfstandig statuut hebt en "les geven" (of een variant) in als activiteit hebt, kan je geen gebruik maken van Deeleconomie en worden je inkomsten via je zelfstandig statuut (eenmanszaak of vennootschap).