Hulp bij examencommissie

Ben je op zoek naar ondersteuning voor je zoon of dochter bij de voorbereiding op de Examencommissie? Wil jij je diploma van het secundair onderwijs via de Examencommissie halen? Heb je al een paar examens achter de rug, maar struikel je over dat ene moeilijke vak?

In je eentje studeren vergt heel wat inzet en discipline. Zo is het bijvoorbeeld niet evident wiskunde of Frans zelfstandig te verwerken. Met de juiste ondersteuning van BijlesHuis voor om het even welk vak hoeven jullie zich geen zorgen meer te maken. Vraag hier meer informatie over begeleiding bij de examencommissie.

Examens afleggen op je eigen tempo

Starten met examencommissie gaat in 4 stappen:

1. Je volgt de verplichte infosessie in Brussel
2. Je kiest de juiste studierichting en registreert je online
3. Je maakt je eigen examenplanning
4. Je legt alle examens af en behaalt je diploma

Bij elk vak uit elke studierichting hoort een vakfiche die precies vertelt wat je moet kennen, waarom dat moet en welk studiemateriaal je ervoor kunt gebruiken.

Heb je nog geen materiaal aangekocht? Onze bijlesdocenten geven ook graag tips over de juiste handboeken!

Hoe bereid je je voor op de Examencommissie?

Voor heel wat zaken kun je dus bij de examencommissie terecht. Maar zijn er ook wel mensen om je heen die je motiveren en stimuleren om door te gaan? De ervaren bijlesdocenten van BijlesHuis helpen met planningen maken, zorgen ervoor dat je op schema blijft en bieden inhoudelijke ondersteuning op maat!

De bijles vindt plaats aan huis of online, volgens jullie eigen agenda en examenplanning. Tijdens de lessen wordt een specifiek examen voorbereid of krijgt je kind ondersteuning bij de algemene studiemethode.


Bijlesdocent Peter vertelt:

Ik vind het erg leuk om ondersteuning te bieden bij de examencommissie, omdat de focus op één examen ligt en je gericht naar een eindpunt kunt werken! Een van mijn studenten had vanuit de school het advies gekregen om van richting te veranderen, maar koos ervoor om de examens zelfstandig af te leggen via de examencommissie.

Wiskunde was voor hem helaas een struikelblok waardoor hij eerst een onvoldoende haalde. Om zich beter voor te bereiden nam hij contact op met BijlesHuis en zo kwam hij bij mij terecht.

Voor de start van de begeleiding gingen we samen het eerste examen inkijken, zodat het duidelijk was waaraan we zouden moeten werken. Het examen gaf een goed beeld van de vaardigheden en kennis die op dat moment onvoldoende waren, en ook van het niveau en type van vraagstelling.

De weken voor het examen hebben we extra aandacht besteed aan enkele hiaten in de kennis van de student en aan zijn analytisch denkvermogen. Het was ook belangrijk om hem te motiveren en hem meer zelfvertrouwen te geven. Algauw zag ik de student daardoor enorm vooruitgaan.

Het examen heeft hij intussen afgelegd en ik kreeg een erg enthousiast telefoontje zodra hij het resultaat ontvangen had!

Bijkomende informatie over voorbereiding Examencommissie

Heb je nog vragen? We helpen je graag verder. Neem contact op via het informatieformulier. Wij zorgen ervoor dat jouw vragen zo snel mogelijk beantwoord worden.