Bijles Examencommissie

Heeft je zoon of dochter hulp nodig met de voorbereiding op examens voor de Centrale Examencommissie (middenjury)? Wil jij je diploma van het secundair onderwijs via de Examencommissie behalen en zoek je daar bijles voor? Heb je al een paar examens achter de rug, maar struikel je over dat ene moeilijke vak? BijlesHuis heeft een aantal docenten beschikbaar die gespecialiseerd zijn in bijles en tips voor de Examencommissie


De laatste examens van het middelbaar zijn voor alle studenten een stressvolle onderneming. Maar als je helemaal op jezelf aangewezen bent om bijvoorbeeld wiskunde of Frans zelfstandig te leren, zijn een goede studiemethode en de nodige discipline onmisbaar. Heb jij nood aan een vakinhoudelijke expert met didactische ervaring die je bijstaat met bijles voor de Examencommissie? Iemand aan wie je uitleg kan vragen bij de lastige leerstof, of iemand die jou kan ondervragen in de zenuwslopende dagen voor je examen? Dan kan je terecht voor een persoonlijke studiebegeleider bij BijlesHuis. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de aankomende examens van de Examencommissie.

Vraag hier vrijblijvend meer informatie over bijles voor de examencommissie.

Lees hier de beste tips van onze experts voor de Examencommisie.

Examens afleggen op je eigen tempo

Het proces van de Examencommissie gaat in 4 stappen:

  1. Je volgt de verplichte infosessie in Brussel
  2. Je kiest de juiste studierichting en registreert je online
  3. Je maakt je eigen examenplanning en studeert voor de nodige vakken, mbv vakfiches
  4. Je legt alle examens af om je diploma te behalen

Bij elk vak uit elke studierichting hoort een vakfiche die precies vertelt wat je moet kennen voor de Examencommissie, waarom dat moet en welk studiemateriaal je ervoor kunt gebruiken.

Heb je nog geen materiaal aangekocht? Onze bijlesdocenten geven ook graag tips over de juiste handboeken voor de Examencommissie!

Hoe bereid je je voor op de examencommissie?

Voor heel wat zaken kun je dus bij de Examencommissie zelf terecht. Heb je daarnaast iemand nodig die je door de moeilijke momenten helpt, die je motiveert na een tegenslag, en die je perfect weet te vertellen wat je te wachten staat? De ervaren bijlesdocenten van BijlesHuis vervullen die rol met plezier. Jullie maken tijdens de bijles Examencommissie een studieplanning, zij zorgen ervoor dat je op schema blijft en bieden tips en inhoudelijke ondersteuning op maat!

De bijles voor Examencommissie vindt plaats aan huis of online, volgens je eigen agenda en examenplanning. Tijdens de lessen kun je met je docent toewerken naar een specifiek examen.


Bijlesdocent Peter vertelt:

Ik vind het erg leuk om ondersteuning te bieden bij de examencommissie, omdat de focus op één examen ligt en je gericht naar een eindpunt kunt werken! Een van mijn studenten had vanuit de school het advies gekregen om van richting te veranderen, maar koos ervoor om de examens zelfstandig af te leggen via de examencommissie.

Wiskunde was voor hem helaas een struikelblok waardoor hij eerst een onvoldoende haalde. Om zich beter voor te bereiden nam hij contact op met BijlesHuis en zo kwam hij bij mij terecht.

Voor de start van de bijles examencommissie gingen we samen het eerste examen inkijken, zodat het duidelijk was waaraan we zouden moeten werken. Het examen gaf een goed beeld van de vaardigheden en kennis die op dat moment onvoldoende waren, en ook van het niveau en type van vraagstelling.

De weken voor het examen hebben we extra aandacht besteed aan enkele hiaten in de kennis van de student en aan zijn analytisch denkvermogen. Het was ook belangrijk om hem te motiveren en hem meer zelfvertrouwen te geven. Algauw zag ik de student daardoor enorm vooruitgaan.

Het examen heeft hij intussen afgelegd en ik kreeg een erg enthousiast telefoontje zodra hij het resultaat ontvangen had!

Meer vragen over voorbereiding Examencommissie

Heb je nog recht op het Groeipakket als je deelneemt aan de Examencommissie? Parentia vertelt je er alles over!

Heb je nog vragen over bijles voor de Examencommissie? We helpen je graag verder. Neem contact op via het informatieformulier. Wij zorgen ervoor dat jouw vragen zo snel mogelijk beantwoord worden.