Veelgestelde vragen

Na het aanvragen van informatie op onze website, nemen we contact op om uw vraag naar bijles of studiebegeleiding te kaderen. Op basis van de educatieve noden zoeken wij vervolgens een geschikte privé-lesgever die we u vrijblijvend voorstellen. Na uw goedkeuring, neemt de lesgever contact met u op om een eerste afspraak in te plannen en gaan de lessen van start.
De bijles of studiebegeleiding wordt gegeven bij de student aan huis, bij de lesgever, op een plaats naar keuze of online. Online bijles gebeurt via onze eigen online leeromgeving. Het online leerplatform is zo ontwikkeld dat er nauwelijks verschil is met een offline bijles of studiebegeleiding. U staat in direct videocontact met de lesgever. Bezoek onze pagina Online bijles voor meer informatie.
Zoekt u meer informatie of twijfelt u nog of BijlesHuis u kan helpen? Aarzel dan niet om hier vrijblijvend contact met ons op te nemen. Op die manier komt uw vraag automatisch terecht bij uw consulent. We contacteren u binnen de werkdag!
De betaling verloopt door middel van een voorafbetaling of een maandelijkse afrekening via domiciliëring/automatische afschrijving. U kan uw voorkeur aangeven tijdens de opstart van de lessen. Er zijn geen bijkomende maandelijkse/jaarlijkse kosten.
Bijleshuis beschikt over een ruim aanbod aan bijles en studiebegeleiding voor allerlei vakken. De vakken die op de website staan worden het meest aangevraagd. Vindt u uw vak niet meteen terug op onze website? Aarzel dan niet om ons te contacteren, de kans is groot dat wij toch over een gepaste lesgever beschikken voor uw vak.
Bij BijlesHuis kan u terecht voor vakspecifieke bijles en studiebegeleiding voor het basis, middelbaar en hoger onderwijs en voor professionele begeleiding. Daarnaast helpt BijlesHuis u ook om uw studiemethode te verbeteren of om een betere studiemethode aan te leren. Ons volledige aanbod vindt u terug bij 'Bijles volgen'.
Onze consulenten doorlezen de feedback van de lesgever en volgen op deze manier de bijles of studiebegeleiding van dichtbij op. Uw consulent is ook het eerste aanspreekpunt van onze lesgevers en zal proactief reageren op eventuele moeilijkheden of problemen. We nemen daarnaast geregeld contact met u op om het verloop van de begeleiding te overlopen.
Een goed contact tussen leerling en lesgever is voor ons van essentieel belang voor een geslaagde bijles of studiebegeleiding. Bij onverwachte problemen of moeilijkheden kan zowel de lesgever als de leerling of ouders ons contacteren en dan stellen wij zo snel mogelijk een oplossing voor. Indien nodig zoeken wij (kosteloos!) een andere lesgever.
Onze lesgevers zijn afgestudeerden, (master)studenten of PhD’ers met een stevige (universitaire) achtergrond. Al onze lesgevers worden grondig gescreend en dienen over een goede dosis motivatie en enthousiasme te beschikken. Daarnaast moeten ze ook de nodige pedagogische vaardigheden kunnen voorleggen en moeten zij niet alleen kennis bezitten, maar ook in staat zijn om die kennis op een vlotte manier over te brengen.
BijlesHuis is het platform waarop iedereen uit het basis, middelbaar en hoger onderwijs en zelfs volwassenen een geschikte lesgever kan vinden voor bijles en studiebegeleiding. Tijdens deze bijles of studiebegeleiding kan gewerkt worden rond een bepaald vak, maar ook rond het aanleren van de juiste studiemethode.
Met online bijles kan u beroep doen op elke lesgever uit het netwerk van BijlesHuis, ongeacht waar u woont. Tijdens een online bijles staat u in contact met de lesgever via een videogesprek en wordt de lesstof overlopen in het digitale klasbord. Bijles volgen was nog nooit zo flexibel als via onze online leeromgeving. Je kan regelmatig met jouw lesgever afspreken, ook voor kortere vragen. Of het nu gaat om wiskunde, Frans of programmeren: de meest geschikte lesgever staat steeds voor je klaar! Lees meer op bijleshuis.be/online.
BijlesHuis hanteert transparante tarieven. Vanaf 8u les is de inschrijving (€75) steeds gratis. Meer informatie over onze tarieven vindt u terug op onze tarievenpagina.
Deze uren worden automatisch overgedragen naar de volgende maand. Bij de nieuwe lessen in de volgende maand worden eerst deze lesuren opgenomen en vervolgens de nieuwe lesuren.
Deze lesuren worden in het begin van de volgende maand automatisch aangerekend, bovenop de uren uit je maandelijkse formule.
Dat kan eenvoudig per e-mail. Laat voor de laatste dag van de maand aan je contactpersoon bij BijlesHuis per e-mail weten dat je de begeleiding opzegt. Indien je bijvoorbeeld de begeleiding per e-mail opzegt op 31/03, zal de begeleiding niet meer worden voortgezet in de volgende maand april! Niet opgenomen lesuren uit maart kan je uiteraard wel nog in april opnemen.
Een maandelijkse begeleiding blijft lopen tot we jouw opzeg via e-mail hebben ontvangen. Zie ook “Hoe kan ik de maandelijkse begeleiding opzeggen?”. De maandelijkse begeleiding stopt automatisch indien je in de laatste maand geen lesuren hebt opgenomen.
Geen probleem! Indien je in juni een actief abonnement hebt lopen, worden de maanden juli en augustus automatisch overgeslagen. Hierin zal je dus geen nieuwe lesuren aangerekend krijgen. Niet opgenomen lesuren in juni, kan je opnemen in september.
Op het einde van elke maand ontvang je de rekening per e-mail met het aantal lesuren uit je maandelijkse formule. Deze rekening wordt via domiciliëring afgeschreven van je rekening.