Veelgestelde vragen

Jouw motivatie, cv en puntenlijsten worden eerst door BijlesHuis geanalyseerd. Hieruit maken we een eerste selectie. Om in aanmerking te komen om bijles te geven via BijlesHuis moet je minstens een bachelordiploma op zak hebben. Vervolgens nodigt BijlesHuis de potentiële lesgever uit voor een gesprek. Onze medewerkers zoeken voor elke student de juiste match op basis van kennis, persoonlijkheid en beschikbaarheid. Meer informatie vind je bij hier.
De vergoeding die je ontvangt voor het geven van studiebegeleiding en bijles, is afhankelijk van je eigen ervaring, het niveau van de begeleiding en de locatie waar de begeleiding doorgaat. Naarmate je meer ervaring opdoet met les geven, bouw je ook ervaringspunten op en verdien je meer! We bespreken jouw vergoeding in een persoonlijk intakegesprek.

BijlesHuis is een erkend platform in Deeleconomie. Dit betekent dat je jaarlijks tot €6.340 belastingvrij kunt verdienen (in 2020, wordt jaarlijks geïndexeerd) met het geven van bijles. Je betaalt tot dat bedrag dus geen belastingen! Meer informatie over Deeleconomie vind je op de website https://bijklussen.be/nl/deeleconomie.html Indien je een zelfstandig statuut hebt en "les geven" (of een variant) als activiteit hebt, kun je geen gebruik maken van Deeleconomie en worden je inkomsten via je zelfstandig statuut (eenmanszaak of vennootschap) belast.

BijlesHuis is een erkend platform in Deeleconomie. Hierdoor kun je eenvoudig lesgeven, zonder een zelfstandig statuut. Wat betekent dit concreet?
- Geen administratie voor jou, dat regelen wij!
- Maximale verdienste van €6.340 in 2020 (jaarlijks geïndexeerd), vrij van belastingen

Je kunt géén gebruik maken van Deeleconomie in volgende situaties:
- Je hebt een zelfstandig statuut (bijberoep of hoofdberoep) met als hoofdactiviteit 'Les geven'. In dat geval kun je uiteraard via je statuut aan de slag als bijlesdocent bij BijlesHuis. Hoe je kunt factureren, wordt besproken in het intakegesprek.
- Je bent werkzoekend en ontvangt een werkloosheidsuitkering. In dat geval moet je een goedkeuring aanvragen bij de instantie die de uitkering uitbetaalt.
- Je ontvangt een ziekte-uitkering. In dat geval moet je een goedkeuring aanvragen bij de instantie die de uitkering uitbetaalt.

Alle informatie over Deeleconomie vind je via https://bijklussen.be/nl/deeleconomie.html