Veelgestelde vragen

Met online bijles kunt u een beroep doen op elke lesgever uit het netwerk van BijlesHuis, ongeacht waar u woont. Tijdens een online bijles staat u in contact met de lesgever via een videogesprek en wordt de lesstof overlopen in het digitale klasbord. Bijles volgen was nog nooit zo flexibel als via onze online leeromgeving. U kunt regelmatig met de lesgever afspreken, ook voor kortere vragen. Of het nu gaat om wiskunde, Frans of programmeren: de meest geschikte lesgever staat steeds voor u klaar! Lees meer op bijleshuis.be/online.

BijlesHuis hanteert transparante tarieven. Meer informatie over onze tarieven vindt u terug op onze tarievenpagina.

Helaas nemen ziekenfondsen op dit moment geen terugbetalingen voor bijles op in hun aanbod. Sommige gemeentes of steden doen dat wel. Hiervoor maakte BijlesHuis een lijst op met wie in aanmerking komt, en hoe je de terugbetaling aanvraagt. Je vindt de lijst op deze pagina.

 

 

Onze accountmanagers lezen de feedback van de lesgever en volgen op deze manier de bijles of studiebegeleiding van dichtbij op. Uw accountmanager is ook het eerste aanspreekpunt van onze lesgevers en zal proactief reageren op eventuele moeilijkheden of problemen. We nemen daarnaast geregeld contact met u op om het verloop van de begeleiding te overlopen.

De betaling verloopt door middel van een voorafbetaling of een maandelijkse afrekening via domiciliëring/automatische afschrijving. U kunt uw voorkeur aangeven tijdens de opstart van de lessen. Er zijn geen bijkomende maandelijkse/jaarlijkse kosten.

Een goed contact tussen leerling en lesgever is voor ons van essentieel belang voor een geslaagde bijles of studiebegeleiding. Bij onverwachte problemen of moeilijkheden kan zowel de lesgever als de leerling of ouders ons contacteren en dan stellen wij zo snel mogelijk een oplossing voor. Indien nodig zoeken wij (kosteloos!) een andere lesgever.

Bij BijlesHuis kunt u terecht voor vakspecifieke bijles en studiebegeleiding voor het basis, middelbaar en hoger onderwijs en voor professionele begeleiding. Daarnaast helpt BijlesHuis u ook om uw studiemethode te verbeteren of om een betere studiemethode aan te leren. Ontdek hier hoe we te werk gaan.

Onze lesgevers zijn universiteitsstudenten met uitstekende punten, PhD’ers of afgestudeerden met een stevige (universitaire) achtergrond. Alle lesgevers worden grondig gescreend, geïnterviewd en constant geëvalueerd. Naast een hoge dosis motivatie moeten ze namelijk ook de nodige pedagogische vaardigheden kunnen voorleggen. Ze beschikken over een grondige kennis van de vakken waarin ze lesgeven, en zijn in staat om die kennis op een vlotte manier over te brengen.

 

De bijles of studiebegeleiding wordt gegeven bij de student aan huis, bij de lesgever, op een plaats naar keuze of online. Online bijles gebeurt via onze eigen online leeromgeving. Het online leerplatform is zo ontwikkeld dat er nauwelijks verschil is met een offline bijles of studiebegeleiding. U staat in direct videocontact met de lesgever. Bezoek onze pagina Online bijles voor meer informatie.

BijlesHuis beschikt over een ruim aanbod aan bijles en studiebegeleiding voor allerlei vakken. De vakken die op de website staan, worden het meest aangevraagd. Vindt u uw vak niet meteen terug op onze website? Aarzel dan niet om ons te contacteren, de kans is groot dat wij toch over een gepaste lesgever beschikken voor uw vak.

De online omgeving is geïntegreerd in onze website en altijd terug te vinden op jouw lespagina via de groene knop rechtsboven. Op die manier kan je perfect lessen op locatie afwisselen met online sessies. Daar kan je ook steeds lesmateriaal en oefeningen uploaden om samen te bekijken met jouw docent.

Meer informatie vind je via deze link: https://bijleshuis.be/online/.

We begrijpen dat er altijd iets tussen kan komen, maar vragen je om de geplande afspraak minstens 24u op voorhand te verzetten. Je kan dit rechtstreeeks aan de docent laten weten, bij voorkeur telefonisch.

Indien je minder dan 24u vóór de geplande les laat weten dat de les niet kan doorgaan, heeft de docent het recht om 1 uur in de agenda te noteren ter compensatie van de verloren tijd.